søndag 24. oktober 2010
Lansering torsdag 28.oktober kl 19.30 på Verdensteatret i Tromsø

Opplesning ved forfatteren Aase Falch

Musikk ved Jan Arvid Johansen

Servering

Signering

Alle velkomne!

Om romanen:

En sterk og spennende barndomsskildring fortalt gjennom den tidligere sjømannen Johannes Bakken. Johannes familie vokste opp i fattige kår i bunnen av en fjord. Bortadoptering, sult og utarming preger han og resten av søsknene. Han reiser tidlig ut, vekk fra hjembygda, ut i verden, på havet. Familiehemmeligheter følger familien og preger Johannes livsvalg.

Dette lange livsløpet og fascinerende familiedramaet med tittelen Dukkemennene, er en episk fortelling som strekker seg over 70 år.

Utdrag fra romanen:

Onkelen tok sjøvottene på og bøyde seg over båtripa. Han begynte å dra inn garnlenken. Det ville vært så lett å gi ham et slag med åra, tenkte Johannes. Latt kanten av årebladet treffe den tjukke nakken hans. Det ville slått ham i svime. Latt ham synke ned i dypet sammen med fisken og garnene. Latt hans døde kropp i all evighet blitt der i det svarte dypet, blant livet der nede. Latt ham råtne der. Latt brosma og størja smake på ham. Makrellen ville sikkert gasse seg med flesket hans. I det samme ble han livende redd over slike tanker. Han kjempet for å få dem ut av hodet sitt, få de fæle tankene vekk, mens han så den ene fisken etter den andre, havne i stampen. Han så fiskene vri og bukte seg i sitt eget slim. Tenkte at det var Henrik som skulle ha ligget og sprellet slik.

Om forfatteren:

Aase Falch (f.1934) har vokst opp i Nordreisa. Hun har bodd flere år i Finnmark, men er nå bosatt i Tromsø. Hun har hatt ulike jobber i skole- og helsevesenet, reist i innen- og utenriksfart, samt vært aktiv i politisk arbeid. Falch har tidligere gitt ut dikt og romaner. Romanen Dukkemennene er hennes første utgivelse på MargBok forlag.

(Forfatterportrettet skal krediteres slik: Fotobyline: MargBok v/ Yngve Olsen Sæbbe)

For ytterligere informasjon, kontakt forlagsredaktør Lene E. Westerås, Lene@margmedia.no eller på tlf 975 70 963.